lunes, 26 de agosto de 2013

NORANTA-NOU ANYS DEL NAIXEMENT DE JULIO CORTÁZAR

Avui ens desviem una mica (o potser no) del contingut habitual del nostre bloc. Avui fa noranta-nou anys va néixer a Bèlgica l'escriptor Julio Cortázar, una de les figures més importants de la literatura del segle XX. I al 1963 va revolucionar el format de la novel·la tal com la coneixíem fins aleshores amb la publicació de "Rayuela", una història fragmentada que, imitant aquest joc tan universal, es pot anar llegint com si es tiressin pedretes dins de cada quadradet. La producció literària es va convulsionar des dels seus fonaments amb l'arribada d'una obra tan trencadora com aquesta.

Julio Cortázar (Font: http://www.larepublica.pe)


Com ja sabeu, la rayuela, la nostra "xarranca" és un joc de carrer molt estès per tot arreu, on adquireix diferents estructures i noms tan bonics i suggerents com amarelinha (a Brasil) o infernáculo (a Terol). Es creu que té el seu origen a partir de la Divina Comèdia de Dante, on el protagonista passa des del purgatori fins al cel saltant per diferents estats i espais. Si voleu saber més sobre la xarranca, podeu clicar aquí i obtindreu molta més informació.

(Font: http://mapigon.files.wordpress.com)


Per la nostra part, vagin per a Julio Cortázar les nostres ulleres creatives d'avui. Us deixem un bocinet de "Rayuela" que creiem que és molt adient per al nostre bloc:

"Porque se ha salido de la infancia, se olvida que para llegar al cielo, se necesitan, como ingredientes, una piedrita y la punta de un zapato"

Ja ho sabeu, no sortiu mai de la infantesa per no perdre de vista el cel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario